עלויות קבורה בישראל: כל מה שצריך לדעת

אדם קרוב אליכם נפטר וכעת אתם אמונים על התהליך הלא קל של קבורתו. בישראל ישנו חוק הביטוח הלאומי שדורש מהמדינה לשלם את הוצאות הקבורה והבאת הנפטר אל מקום קבורתו, כך שבני המשפחה לא יצטרכו לספוג את העלויות. עם זאת יש חריגות ובקשות של בני משפחה, כמו 'לשדרג' את דרך הקבורה או לבצע את ההטמנה של הנפטר בדרך אחרת מהדרך הסטנדרטית אותה מממנת מדינת ישראל, כמו למשל במקרים של קבורה אזרחית, שריפת גופה, בחירת חברת קבר, בניית מצבה מפוארת וכולי.

אבל מה השירותים הנכללים בדמי הקבורה? ומה העלויות של מי שירצה לחרוג מהסטנדרט?

השירותים שנכללים במימון דמי הקבורה על ידי הביטוח הלאומי והרשות המקומית (רשות הפועלת להבאת הנפטר לקבורה ללא תשלום) הם הקצאת חלקת קבר, הסעת הנפטר לחלקה, ביצוע תהליכי טהרה ותכריכים, ועוד. המדינה ממנת את הקבורה עצמה ואת ניהול הלוויה על ידי חברה קדישא.

שירותים כמו בניית מצבה, הדפסת מודעות אבל, הסעות למלווים, מסע לוויה במסלול ייחודי וכו': אינם כלולים בשירותים אותה מממנת המדינה. לשם כך רצוי לברר יותר על מחירי מצבות, מחיר פרחים ללוויות, מחירי הסעות הקרובים וכדומה. מחיר מצבות כמו לוח לקבורה בכוך יעלה בסביבות ה 2,000 שקלים ומחיר מצבה עומדת שכוללת חריטות, אלמנטים אומנותיים, אבן שיש חזקה ומיוחד, ושאר תוספות: יכול להגיע לעשרות אלפי שקלים.

עלויות קבורה בישראל כל מה שצריך לדעת - עידן בן אור

תשלום על קבורה במקרים חריגים

יש מקרים חריגים בהם כפי שהזכרנו, יתווספו עלויות נוספות כמו העברת הנפטר ממקום פטירה אחד למקום אחר: במקרים כאלה תגבה חברה קדישא 379 עבור כל 10 קילומטרים. ליווי נפטר עם מניין של חברה קדישא יעלה 944 שקלים לשעה. במקרים של בקשת המשפחה למקום קבורה מיוחד כמו בחלקות בית עלמין סגור או חלקות חריגות יהיה תשלום נוסף, כמו גם במקרים בהם אדם מעוניין לשמור עבורו חלקת קבר. בכל החרגות האלה רשאית חברה קדישא לגבות תשלום נוסף. כאשר על המשפחה לשלם ולחתום על הצהרה שמאשרת קבורה בתשלום. חשוב להכיר את השירות הבסיסי שנותנת חברה קדישא ללא תשלום ומה דורש תשלום נוסף על פי רצון המשפחה.

מי שאינו רוצה לקבור את הקרובים שלו בחלקה אותה מקצה חברה קדישא, רשאי לבחור חברת קבורה אזרחית המספקת הטמנה בבית עלמין מסוים ולא בזה שהציעה חברה קדישא. שירות זה דורש תשלום לחברה הפרטית. גם תושבים יהודים שחיו בתפוצות או שהו זמן רב בחו"ל מבלי לשמור על הזכויות שלהם ולשלם את דמי הביטוח הלאומי, לא יהיו זכאים לקבורה בחינם. כדאי לדעת שבמקרים מסוימים מגיעים מענקים מהביטוח הלאומי למטרות שונות, וכדאי לקחת את זה בחשבון כשמחשבים את עלויות הקבורה וכל הקשור בכך. שימו לב לכל הדגשים ותוכלו לעבור את התהליך במהירות.

שאלות בנושא עלויות קבורה בישראל: כל מה שצריך לדעת

עלויות קבורה בישראל כל מה שצריך לדעת - עידן בן אור .

למידע נוסף על עלויות קבורה בישראל: כל מה שצריך לדעת

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות