הזמנת מוצרים מחו"ל לעסק – כל מה שחשוב לדעת

הזמנת מוצרים מחו"ל לעסק

הנושא של הזמנות מחו"ל ובעיקר מחנויות באינטרנט, הפך לתופעה נפוצה מאוד בשנים האחרונות. אנשים פרטיים עושים זאת ("יבוא אישי") וגם עסקים ("יבוא מסחרי"), עושים זאת למטרות שונות. בכל מקרה, האפשרויות הרבות שהזמנה מחו"ל פותחת בפני עסקים, הן הזדמנות חשובה, שאין להתעלם ממנה. אלה כמה דברים שכדאי שתדעו על כך:

הענקים שמובילים

בתחום זה, יש כמה אתרים שהם ללא ספק בעלי השפעה דרמטית בשנים האחרונות. בכדי להסתייע באינספור ספקים קמעונאיים מסין, ניתן בקלות להזמין מעלי אקספרס וזו גדולתו. יש כמובן לא מעט דוגמאות נוספות, כולל עליבאבא ואמאזון.

מה להזמין ומה לא?

לעתים מדובר בהזמנת פריט ייחודי שאין בארץ. לעתים, בהזמנת פריט שמחירו זול יותר ברכישה מחו"ל. כאשר מדובר על כמויות גדולות, אפילו מוצרים נפוצים כמו ציוד משרדי עשויים להיות אטרקטיביים להזמנה מחו"ל. בהזמנה מסין למשל, בולטים פעמים רבות מחירים נמוכים במיוחד. מצד שני, יש את שאלת האיכות ופרמטרים נוספים. בשורה התחתונה, האם ומה להזמין, זו החלטה מורכבת.

משתלם או לא?

הזמנות עסקיות, הן מטבע הדברים פעמים רבות בסכומים גדולים. לכן חשוב לקחת בחשבון, שקניה מעל 75 דולר (לא כולל משלוח), הופכת הכול למורכב יותר – מע"מ, מס קנייה ועוד. עלויות המשלוח הן נקודה נוספת שמוסיפה מורכבות למחיר הסופי. בגדול, חשוב לשי לב לפרטי הפרטים השונים, אחרת בהחלט עלולים להיות מופתעים לא לטובה ולגלות, שה"מציאה" לא משתלמת כפי שחשבנו. הדבר נכון גם להיפך – מי שעושה שיעורי בית ופועל באופן מחושב, יצליח למצוא הזדמנויות משתלמות וירוויח.

אסור ומותר

בישראל, נקודת המוצא של היבוא היא שמותר אבל ייתכן שבהתאם לנסיבות, ייאסר יבוא של פריט או יידרשו אישורים מתאימים ויוטלו מיסים. זאת, בדומה לגישה לחוק בכלל: החוקים בישראל לא מגדירים מה מותר לעשות, אלא מה אסור. נקודת המוצא היא שלאזרח מותר לעשות כרצונו, כל עוד הוא לא מפר חוק ספציפי (אך חשוב להכיר את חוקי הייבוא האישי). בפועל, נושא היבוא עמוס בחוקים ותקנות. יש גם הבדלים שונים, בהתאם למטרת היבוא – אם זה לשימוש שוטף של העסק או לשם מכירה. יש מדינות שאסור להזמין מהו מוצרים, דוגמת מדינות מסוימות שמוגדרות כמדינות אויב. ישנם גם סוגי מוצרים שאסור להזמין. מוצרים אחרים, מחייבים הגשת בקשה וקבלת אישור. למשל – לשם יבוא מסמן לייזר (laser pointer) ובגלל הסיכון הפוטנציאלי שהוא מציג, דרוש רישיון מיוחד.

האינטראקציה עם הספק

אמינות הספק היא נקודה חשובה מאוד, מאחר שיש לא מעט רמאים. לכן, מומלץ להתעמק בדרכים לבדיקת אמינות הספק, כולל דרכים שספציפיות לפלטפורמות המסחר השונות. בכמויות גדולות, אפשר להזמין דוגמה או כמות קטנה ראשונית לבדיקה. את התשלום לספק כדאי לעשות באופן הדרגתי ומאובטח. הכול כמובן, רק לאחר הסכמים בכתב.

משלוחים

נושא המשלוחים קריטי לעבודה מתמשכת מול חברה כזו מחו"ל. יש לו היבטים של עלויות, זמן, אמינות, נוחות המעקב אחר המשלוח ועוד.

היבטי מס

ליבוא מחו"ל יש גם היבטי מס רבים, בין אם זה מס הכנסה או מע"מ. בקניית סחורה לעסק בחו"ל, יש מעבר לעלות המוצר עצמו גם הוצאות נוספות, כשילוח, מס קניה, מכס ומע"מ. מה יחשב הוצאה מוכרת ומה לא? כמה ואיזה מיסים תצטרכו לשלם? בשאלות כאלה, כל מקרה לגופו וכדאי להתייעץ עם מומחים לנושא זה. כמו כן, ישנו מידע רשמי באתר gov.il.

לסיכום

כדאי לגשת לנושא הזמנת המוצרים מחו"ל ביסודיות ובשיטתיות. כך תבטיחו שהדבר ישתלם לכם וגם תוכלו לחזור על פעילות היבוא ככל שיידרש, באופן היעיל והזריז ביותר.

שאלות בנושא הזמנת מוצרים מחו"ל לעסק – כל מה שחשוב לדעת

הזמנת מוצרים מחו"ל לעסק

למידע נוסף על הזמנת מוצרים מחו"ל לעסק – כל מה שחשוב לדעת

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות