רילוקיישן מהעבודה: המדריך למעבר לחו"ל

מעבר לחו"ל, הוא צעד משמעותי ומורכב. זאת, גם אם מדובר במעבר זמני וקצר במסגרת העבודה. כיצד נערכים לכך?

להישאר בעניינים

התעדכנות בחדשות העדכניות ביותר, היא דבר חשוב לקראת המעבר. אלה יכולות להיות למשל חדשות בנושא טיסות לחו"ל ואירועים שמשפיעים עליהן (כעומס מיוחד בנתב"ג) או חדשות מרכזיות לגבי המתרחש בארץ היעד. גם לאחר ההגעה, לישראלים רבים חשוב להיות מעודכנים בכל מה שקורה בארץ ובחו"ל. הדרך הקלה והמהירה לעשות זאת, היא באמצעות עדכון באתר חדשות אמין, כמו כיפה, כלכליסט וכו'.

מנהלות

צעד ראשוני חיוני, הוא כמובן לדאוג לכל המנהלות ההכרחיות, שבלעדיהן לא ניתן לבצע את המעבר. אלה כוללות השגת אישורי כניסה ועבודה למדינת היעד והיכן בדיוק מתכוונים לגור שם. יש לבדוק את הדברים, גם מהיבטים כמיסוי, ביטוח וחשבונות בנק (יש מנגנונים רלבנטיים בארצות המוצא וגם היעד וייתכנו יחסי גומלין מיוחדים ביניהם).

מה יקרה עם כל מה ש"משאירים מאחור"? אם גרים בדירה בבעלותכם, יש מנהלות השכרתה והעברת חשבונות על שם הדייר. עוד שאלה – מה עושים עם הרכב שבבעלותכם (תזכורת: רישיון נהיגה בינלאומי ובאיזה צד נוהגים שם?). כמובן, חיוני לטפל בנושא הדואר ולא להשאיר מאחור חובות או דרישות תשלום שיגיעו ולא יטופלו.

שיפור השפה

שיפור כללי של המיומנות בשפת ארץ היעד. ייתכן שעשית בעבר בגרות 5 יחידות באותה שפה, אבל מאז עברו שנים לא מעטות ולא תרגלת אותה. טיפים שמסייעים לתרגל, הם להתחיל לצרוך חדשות וסרטים בשפה זו וכמובן, להתרגל להתעלם מהתרגום (אם ישנו). במדינות עם שפה יוצאת דופן, שרחוקה מאנגלית בדיבור ובכתב, היבט השפה צובר חשיבות מיוחדת.

שיפור השפה

הבנת המנטאליות והתרבות

היכרות עם התרבות המקומית חשובה מאוד, השפה והנימוסים, מה שמקובל ומה שלא. מבחינה זו, יש שוני מסוים בין תפקיד ניהולי (נימוסים עסקיים) לבין תפקיד שירותי (המקובל בעבודה מול קהל).

היערכות מיוחדת

כדאי לקחת בחשבון, שבמדינות מתפתחות, התנאים לרוב שונים למדי מאלה שאנו רגילים אליהם בישראל. ישנו סיכון מובנה בכך שלא מכירים את מדינת היעד ולכן, לא מודעים לסכנות אפשריות אליהן עלולים להיקלע. יש גם מדינות שבהן השלכות אבטחה מיוחדות, כללית או ספציפית מבחינת ישראלים. בנוסף, במדינות רבות יש סיכוני בריאות או טבע ייחודיים (למשל באוסטרליה, שם הטבע עשיר בבעלי חיים יוצאי דופן ומסוכנים).

עם או בלי המשפחה?

החלטה משמעותית מאוד, היא האם לצאת לחו"ל לבד או עם המשפחה. הדבר תלוי קודם כל במשך השהייה המתוכנן. אם זו שהייה ארוכה, נסיעה משותפת עשויה להקל מבחינת הרצון להיות ביחד, להוות "טיול" מהנה וכן לאפשר לילדים לרכוש או לשפר שפה זרה. מצד שני, יש את היבט הלימודים וניתוק הילדים מסביבתם הרגילה ומחבריהם. נסיעה עבור שהייה ממושכת עם המשפחה, תתבטא גם בצורך להעביר יותר חפצים לחו"ל.

היבטים משניים

עוד כדאי לקחת בחשבון, היבטי בריאות (בדיקות וטיפולים עדיף כאן או שם?), את מזג האוויר ביעד, האוכל שזמין (כולל היבטי כשרות אם נדרש) והרכב האוכלוסייה (כולל קהילה יהודית, במידה שזה חשוב לכם).

לסיכום

לרוב מדובר בצעד משמעותי, הן מבחינת קריירה והן מבחינה אישית ולכן חשוב לטפל בו באופן שיטתי ומסודר.

שאלות בנושא רילוקיישן מהעבודה: המדריך למעבר לחו"ל

רילוקיישן מהעבודה

למידע נוסף על רילוקיישן מהעבודה: המדריך למעבר לחו"ל

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות