ימי מחלה בעבודה: המדריך המלא לעובדים

ימי מחלה בעבודה

מהן זכויות של עובדים בכול הנוגע לימי מחלה? כמה כסף תקבלו על כל יום ומתי לא תקבלו תשלום בכלל? ואיזה אישורים צריך להביא כדי לממש את הזכויות לעובד? במדריך הבא תמצאו מידע חשוב לעובדים שכירים.

עובדים שכירים במדינת ישראל יכולים על פי החוק לצבור ימי מחלה ביחס להיקף המשרה  אצל המעסיק. הימים נצברים בתלוש המשכורת ועל פיהם מקבל העובד תשלום על ימי מחלה. עובדים  במשרה מלאה זכאים בדרך כלל לצבירת 1.5 ימים בחודש וצבירה של 18 ימי מחלה בשנה אחת עד ל90 ימים במקסימום, כאשר מדובר במשרה מלאה. עובדים שעובדים בחצי משרה או ברבע משרה וכולי יצברו ימי מחלה ביחס לשעות שהם עובדים.

דמי מחלה משולמים למי שנעדר עקב מחלה החל מהיום השני להיעדרות ממקום העבודה. ימי היעדרות כאלה נוגעים למחלות שונות החל מכאב ראש עד שפעת וכל סיבה גופנית או נפשית ואפשר לקבל אותם גם בשל טיפול בבן משפחה.

ימים כאלה ניתן לצבור ולקבל עליהם תשלום על פי החישוב הבא:

ביום הראשון לא יקבל העובד תשלום על העדרו. ביום השני והשלישי יקבל העובד תשלום בשווי של 50 אחוזים מהשכר היומי שלו, וביום הרביעי והלאה יהיה העובד זכאי לתשלום של 100 אחוזים מהשכר היומי שהיה מקבל ביום עבודה רגיל.

כיצד מקבלים ימי מחלה? הגישו אישור מחלה מרופא

כדי לקבל את ימי המחלה יש לקבל אישור מרופא משפחה מוסמך. האישור מנמק את המחלה ואת מספר הימים בהם העובד לא יכול להגיע אל מקום עבודתו. כדי לקבל את האישור אין צורך ברופא מומחה ואפשר לקבוע תור אונליין לרופא המשפחה באופן קל ופשוט. מי שמחובר לאפליקציה של קופת החולים שלו יוכל לשלוח לרופא בקשה און ליין דרך האתר או האפליקציה ולבקש אישור מחלה. אם האישור מתעכב מכול סיבה – אפשר תמיד להגיש את האישור להנהלת החשבונות או למעסיק כמה ימים אחרי החזרה לעבודה, אך יש לשים לב שאתם מגישים את האישור באותו החודש בו נעדרתם.

האם מקבלים תשלום על ימי מחלה שלא נוצלו?

בניגוד לימי חופשה שנצברים בכול שנה ואפשר לפדות ככסף הישר למשכורת  – ימי מחלה שנצברים אינם משולמים לעובד במשכורתו אלא מתאפסים תוך חישוב מחדש בשנה הבאה. אם אתם זקוקים למנוחה, למרגוע או שיש כאב שמציק לכם או שדרוש טיפול בבן משפחה  – כדאי לקחת את ימי המחלה הדרושים להתאוששות הגוף והנפש. עם זאת יש תמיד לקבל אישור מחלה מהרופא.

חשוב לדעת שהמעסיק אינו ראשי לאסור ימי מחלה על עובד והעובד ראשי לקחת אותם בכל פעם שהוא זקוק להם בהתאם לצרכים הפיזיים שלו. בניגוד לחופשה, המעסיק לא יכול לאסור על עובד לקחת את היום לו הוא זקוק או לאלץ אותו להגיע למקום העבודה כשהוא לא חש בטוב.

מי זכאי לימי מחלה?

לזכויות האלה זכאי כל עובד או עובדת שכירים וכלל ציבור העובדים השכירים. עובדים עצמאיים לעומת זאת אינם זכאיים לזכויות האלה, אך במידה והם אינם יכולים לעבוד בשל מחלה מתמשכת או נכות: עליהם לגשת למוסד לביטוח לאומי כדי לברר את הזכויות שלהם.

באשר לעובדים שכירים, הימים יצטברו ביחס לשנות העבודה כמו למשל 16 ימים בשנה הראשונה, 18 ימים שנצברו בשנה השנייה ו30 ימים בשנה השלישית. כך אפשר להתאושש בצורה ראויה מכל מחלה או בעיה גופנית.

שאלות בנושא ימי מחלה בעבודה: המדריך המלא לעובדים

ימי מחלה בעבודה

למידע נוסף על ימי מחלה בעבודה: המדריך המלא לעובדים

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות